Perintöoikeus ammattitaidolla Ylöjärvellä ja Pirkanmaalla

Asianajotoimisto Tapio Mäkelä hoitaa perintöoikeusasiat varmasti ja asiantuntevasti Ylöjärvellä, Tampereella ja Pirkanmaalla. Asianajajan ammattitaidolla ja kokemuksella on perintöoikeudellisissa asioissa aina keskeinen merkitys. Tarjoan perintöoikeuteen liittyvät palvelut kattavasti ja kokonaisvaltaisesti.

Perintöoikeudellisissa asioissa toimeksiannot sisältävät esimerkiksi seuraavia tehtäviä:

  • Testamentin laatiminen ja sen moiteasiat
  • Perunkirjoitukset
  • Perinnönjakokirjan laatiminen sopimusjaossa
  • Pesänjakajana toimiminen, mahdolliset moitekanteet pesänjakajan päätöksistä
  • Osakkaan avustaminen riitaisessa perinnönjaossa

Perintöoikeus ja kaikki siihen liittyvät asiat saat luotettavasti Asianajotoimisto Tapio Mäkelältä, kysy lisää!

Perinnönjako

Palvelen asiakkaitani vuosien kokemuksella kun perinnön jakaminen ja siihen liittyvät lakitekniset seikat ovat ajankohtaisia. Perinnönjaossa kuolinpesän omaisuus jaetaan perillisten kesken, mutta ennen sitä kuolinpesässä on toimitettava kuolinpesän ositus, mikäli vainaja oli eläessään naimisissa ilman sellaista avioehtosopimusta, joka sulkisi avio-oikeuden täysin pois. Perinnönjaosta laaditaan myös jakokirja, joka on tunnettu myös perinnönjakokirjana. Kuolinpesä lakkaa olemasta siinä vaiheessa kun verotoimistoon toimitetaan perinnönjakosopimus, josta käy ilmi että pesä on jaettu kokonaisuudessaan.

Perunkirjoitus

Perunkirjoitustilaisuudessa tehdyn selvityksen perusteella laaditaan perukirja. Perukirja on asiakirja, jossa selvitetään kuolinpesän tila, eli luetteloidaan vainajan omaisuus ja velat.

Perunkirjoituksen tarkoituksena on selvittää perillisasemassa olevat osakkaat kuolinpesää varten sekä luetteloida kuolleen henkilön ja hänen mahdollisen puolisonsa varat ja velat, jotta perinnönjako ja perintöverotus saadaan tehtyä asianmukaisesti. Perunkirjoitus on tehtävä aina 3 kuukauden sisällä kuolinpäivästä. Mikäli perunkirjoituksia ei kuitenkaan ehditä toimittaa mainitussa ajassa, on mahdollista hakea erityisestä syystä veroviranomaiselta pidennystä toimitusaikaan. Tällä tavoin perunkirjat voi toimittaa kolmen kuukauden jälkeenkin.

Edunvalvonta

Edunvalvonta kuuluu myös Asianajotoimisto Tapio Mäkelän perintöoikeudellisiin palveluihin. Ota yhteyttä ja kysy lisää edunvalvonta-asioista!

Muistathan että tarjoan maksuttoman alkuneuvonnan jossa kartoitetaan yhdessä tilanteesi.

Suosittele meitä

Yhteystiedot

Asianajotoimisto Tapio Mäkelä
Kuruntie 26
33480
YLÖJÄRVI
+358504477588
tapio@tapiomakela.fi
www.tapiomakela.fi
Kuruntie 26 33480 , YLÖJÄRVI

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi, otamme yhteyttä!